Новини

11.07.2014   Комплект Kingston серії HyperX Fury став доступним для замовлення в мережі магазинів «Чіп» за ціною 2376 грн !!!

Незважаючи на знайоме вислів Білла Гейтса про 640 КБ пам'яті, для персонального комп'ютера доступного обсягу ОЗУ не вистачало ніколи. Вихід нової операційної системи, чергового ігрового блокбастера або графічного пакета вимагали все більше і більше місця для зберігання та обробки даних, що змушувало користувачів проводити модернізацію «оперативки». Якихось 15 років тому для повного щастя було достатньо 128-256 МБ, тепер ця межа обмежується 8-16 ГБ - різниця становить 64 рази! Шкода, частота процесора не так сильно виросла ...

Для більшості випадків зараз досить обсягу 8 ГБ, які повною мірою зможуть використовуватися 64-бітної ОС, ресурсоємним ігровим додатком і навіть трохи залишиться. Але якщо доведеться обробляти знімки з сучасних фотокамер, конвертувати відео у високій якості або рендерить 3D-сцену, то кількість пам'яті доведеться збільшити вдвічі, а то й більше. У відмінності від горезвісних 256 МБ нинішній межа мрій обійдеться в кілька разів дешевше, що дозволяє оснастити таким обсягом навіть системи середнього рівня. Але знову ж, для ігор або періодичної роботи досить все тих же восьми гігабайт, а понад це - зайва трата грошей. І тільки для серйозних завдань вже варто придивлятися до більшого кількість ОЗУ.

Стандартні системи цілком можуть обійтися модулями з робочою частотою 1333 МГц. Ентузіастам не складе особливих труднощів їх розігнати і одержати деякий приріст продуктивності або скористатися вже готовими рішеннями з більшим номіналом. Оптимальними на даний момент часу можна назвати 1600 МГц, все що вище - дасть не таку велику надбавку, як того хотілося б. Як правило, такі продукти додатково оснащуються системами охолодження, мають іноді вельми складну форму і крім краси вже давно нічого корисного не несуть. Є й з радіаторами цілком скромних розмірів, що не обмежують установку габаритних процесорних кулерів. Наприклад, як розглянутий в цьому огляді комплект Kingston серії HyperX Fury.


http://www.overclockers.ua/memory/kingston-hx316c10fwk2-16/