Новини

10.03.2015   Розумні годинники Apple Watch представлені офіційно, ціна складе від $349 до $10 000 за базові версії



Як і було заплановано, учора компанія Apple, розповіла про функціональні можливості своїх розумних годин Apple Watch, а також озвучила їх ціни.

Користувачам доступні різні варіанти оформлення циферблату - від суворо елегантних стрілок до жартівливого зображення Міккі Мауса. При бажанні, на дисплей можна виводити і додаткову інформацію, наприклад, дату, прогноз погоди, час у дугою часовій зоні.



Також годинники здатні відображати повідомлення, новини, текст повідомлень, інформацію про серцевому ритмі (за допомогою оптичного пульсометра). Крім того, завдяки наявності вбудованих динаміка і мікрофону користувач має можливість приймати дзвінки.



Разом з тим, розумні годинники Apple Watch призначені для відстеження фізичної активності користувача. Вони можуть відображати інформацію про виконання вправ, пройденої дистанції, спалених калоріях.



Також вони можуть нагадувати про необхідність зробити розминку, якщо користувач сидить тривалий час. Також пристрій здатний відстежувати виконання персональних цілей, а в разі необхідності - мотивувати користувача для їх досягнення.



У годиннику Apple Watch реалізовані й інші функції. Так, користувач може взаємодіяти з віртуальним помічником Siri, створювати голосові запити, нагадування. Також новинка може використовуватися для взаємодії з іншими пристроями або оплати покупок завдяки підтримці компанії Apple Pay.



Крім того, користувачам будуть доступні різні додатки для Apple Watch, які дозволять ще більше розширити їх функції. Для встановлення програм на годинник належить використовувати iPhone.



Як відзначають в компанії Apple, розумні годинники зможуть працювати в автономному режимі впродовж усього дня. Тривалість автономної роботи може досягати 18 годин. Пристрій буде доступний на ринку в трьох колекціях, які розрізняються матеріалами виконання корпусу. У кожній з колекцій пропонуються модифікації з висотою корпусу 38 і 42 мм, які можуть однаково зручно використовуватися як правшами, так і лівшами.

Годинники Apple Watch захищені за стандартом IPX7 (IEC 60529), що дозволить їх власнику без проблем носити їх під дощем, брати на тренування і мити руки під струменем води, але не плавати в басейні. Компанія описує водозахист своїх годинників як: "Splash and water resistant, but not waterproof".



Так, найдоступніша версія Watch Sport виконана в корпусі з анодованого алюмінію. Для них було створено спеціальний сплав, який на 60% міцніше інших алюмінієвих сплавів. Метал може мати сріблястий або сірий колір. Для захисту дисплея застосовується алюмосилікатне скло, стійке до появи подряпин. Ціна версії Watch Sport $349 і $399 за модифікації з різною висотою корпусу.



Для виготовлення корпусу моделі Watch застосовується нержавіюча сталь холодного кування. Використовуваний сплав стійкий до корозії і відрізняється високою міцністю. В даному випадку для захисту дисплея застосовується кристал сапфіра. Залежно від висоти корпусу, за годинник Watch належить заплатити $549 або $599.



Нарешті, найдорожча версія розумних годинників Apple Watch за видання виготовляється в корпусі з 18-каратного золота. Як відзначають в компанії Apple, що використовується золото в 2 рази міцніше традиційно використовуваного золота. Також ця модель оснащується кристалом сапфіра для захисту дисплея і вишуканими ремінцями. На ринок надійдуть годинник Годинники видання в корпусах з жовтого і рожевого золота. За ці годинники належить заплатити $10 тис. або $12 тис., залежно від висоти корпусу. Продажі цієї моделі почнуться з 10 квітня, а купити її можна буде лише в деяких роздрібних магазинах.